Åbent Landbrug: 1100 på gårdbesøg ved Hemmet

16. september 2018

Velbesøgt Åbent Landbrug hos Karin og Niels Chr. Kristiansens malkekøer i Bandsbøl.

Til dagligt er de 425 malkekøer hos Karin og Niels Chr. Kristiansen klart i flertal på gården; lige vest for Hemmet. Men søndag blev de dog klart overgået af gæsterne på mælkeproduktionen, da 1100 kom på besøg i anledning af det landsdækkende arrangement Åbent Landbrug. 

Strømmen af børnefamilier, lokale borgere, turister og andre mælkeproducenter var en god oplevelse for værtsparret:

– Vi vil gerne åbne gården for at give de besøgende et positivt indtryk af et konventionelt landbrug, siger Karin Kristiansen. 

Dagen igennem kunne gæsterne klappe kalve, kæle med katte og prøve nogle af de mange aktiviteter og smagsprøver, som værterne tilbød i samarbejde med vestjysk, Arla, Landbrug & Fødevarer og Danish Crown samt flere lokale foreninger. Der var blandt andet arrangeret traktorture ud til den nærliggende flyvergrav i Houm Enge, ligesom der også var trailerkøreture i majsmarken.  

Karin og Niels Chr. Kristiansen er tredje generation på gården, som de har ejet siden 1988. To af deres fem børn arbejder på mælkeproduktionen. 

51 andre gårde over hele landet holdt også Åbent Landbrug, der i alt fik besøg af 73.363 gæster. 


Karin og Niels Chr. Kristiansen tog personligt imod samtlige 1100 gæster ved søndagens Åbent Landbrug. (Foto: Vibeke Green)

Billedtekst til øverste foto: De besøgende kunne blandt andet komme på en times marktur, der førte dem gennem majsmarken og ud til flyvergraven i Houm Enge. (Foto: Erik Poulsen)

Se flere billeder på facebook 

Tilbage til toppen