Dybt skuffende at Kristendemokraterne udebliver fra blå bloks landbrugsudspil

13. september 2021

Pressemeddelelse 

Kristendemokraterne har højborg i Vestjylland, men støtter alligevel ikke op om blå bloks landbrugsudspil. Det er uacceptabelt, at der ikke kan stås sammen om en fælles løsning for dansk landbrug, fastslår formand for landboforeningen vestjysk, Søren Christensen.

– Kristendemokraterne tager hele landbruget som gidsel i et politisk spil for at få deres egen mærkesag igennem.

Sådan lyder det fra formanden for landboforeningen vestjysk, Søren Christensen, efter at blå blok har offentliggjort deres landbrugsudspil fredag morgen.

– Kristendemokraterne har højborg i Vestjylland, hvor landbrugserhvervet fylder rigtig meget. Derudover er de et parti, der satser meget på, at der skal være bindende CO2-mål. Så jeg er træt af og skuffet over, at de ikke kan stå sammen med de øvrige blå partier om at finde en fælles løsning for dansk landbrug. Det er simpelthen uacceptabelt, siger formanden.

Søren Christensen kontaktede fredag formiddag Christian Andersen fra Kristendemokraterne, der også er viceborgmester i Ringkøbing-Skjern kommune, for at få en forklaring på, hvorfor partiet ikke er en del af landbrugsudspillet.

– Christian Andersen forklarede det med, at det ville være flygtningene, der kommer til at betale for landbrugsforliget. Jeg kender ikke detaljerne, men jeg kan simpelthen ikke forstå, at man som politisk parti kan finde på at stille sig i vejen for hele det danske landbrug bare for at få sin egen mærkesag igennem, når man ved, hvor stor betydning landbruget har for hele Danmark, siger Søren Christensen og fortsætter:

– Dansk landbrug er de mest bæredygtige til at producere fødevarer, vi gør en kæmpe indsats for CO2 -reduktion og klima, og en stor del af danske arbejdspladser findes i og omkring landbruget. Jeg har en forventning om, at partierne står sammen om en løsning, så Danmark også fremover kan være et stærkt og bæredygtigt landbrugsland, der bidrager til fremtidens fødevareproduktion.

– Jeg er fuldstændig klar over, at der ikke er ret meget af det, de borgerligere er gået ud med i dag, der er et drømmescenarie for landmændene. Men vi må bare acceptere, hvad der er klogest at gøre, og at det under alle omstændigheder er bedre, at vi får et bredt forlig i blå blok, end at nogle andre kommer til at bestemme, så det kommer til at se endnu værre ud, fastslår formanden.

 

For yderligere information kontakt Søren Christensen: tlf. +45 2094 0264

Tilbage til toppen