Frisk græs klippet d. 13.05.2019

16. maj 2019

Så har vi 2 resultater på frisk græs.

De to marker her følger hinanden meget tæt i udviklingen.

Med den gode varme der kommer nu (særligt nattetemperaturen kommer tættere på 10 i stedet for 0 grader), sætter gang i græsvæksten.

Det er nu, det er spændende at se, hvilket vækststadie græsset er i. Er der kun 2 knæ eller begynder fanebladet at være synlig?

Har man taget 1. slæt i denne uge, vil det være med et meget højt sukkerindhold på ca. 200 g. som kan give lidt udfordringer i fodringen (tynd gødning) med høj andel 1. slæt. Prognosen viser ca. 140 g sukker omkring d. 27. maj, hvilket er mere passende niveau, når foderplanen skal stemmes af.

Har du gjort dig tanker om, hvornår 1. slæt er opfodres og i hvor mange dage?

Planlæg lagerlogistikken samt fremdriften i stakken og få en lettere hverdag. Det giver langt bedre resultater for dig og dine køer/kvier.

Link: https://landbrugsavisen.dk/l%C3%A6g-f%C3%B8rste-sl%C3%A6t-i-siloer-hvis-du-har-plads

Resultatet fra frisk prøven er tastet ind i slætprognosen

Link: https://climatemodels.dlbr.dk/#/prognosis/home

Forventet høsttidspunkt er rykket 3 dage frem til d. 25. maj ved god let fordøjelig græs.

Det er nu, du kan give din maskinstation et bud på en dato, hvornår du tænker, der skal tages slæt, så det kan planlægges for begge parter. Husk dog at snakke sammen om den endelig dato.

Slætprognose for bl. 35 Borris:


Din fodersituation med græsbeholdningen skal med i bestemmelsen af slættidspunktet:
Der er planlagt klip af græs sidste gang d. 20. maj

  • Har du græs / grovfoder nok ?
    • Så kan du gå efter en fordøjelighed på 80%
  • Mangler du græs / grovfoder?
    • Det er altid 1. prioritet at have nok grovfoder, og derfor vil vi gerne have et lidt større udbytte, hvor fordøjeligheden måske ligger på 77-78%

Forskellen fra 80% til 78% flytter slættidspunktet ca. 7 dage.

 

Tilbage til toppen