Har du husket besætningslisten til fårene?

26. februar 2021

 

Fødevarestyrelsen indleder en kontrolkampagne i fårebesætninger, i perioden marts til juni 2021. Ved kontrollen vil de primært se efter:

  • Fodring: Dyrene vil blive vurderet i forhold til huld, dvs. får de tilstrækkeligt med foder.
  • Haltheder: Dyrene vil blive vurderet i forhold til om de er halte. Hvis dette er tilfældet, er den rette behandling da igangsat?
  • Renhed: Dyrene vil blive vurderet i forhold til om de er våde og beskidte. Et forhold der kan sige noget om deres opstaldningsforhold. Er der meget mudret hvor de går? Har de adgang til tørre arealer og tørt leje? 
  • Utøj: Dyrene bliver vurderet på, om de har utøj i pelsen fx (lus eller skab). Hvis dette er tilfældet, er den rette behandling da igangsat? Er der så meget kløe, at pelsen er slidt af? 

Der vil også være fokus på besætningslister og om der er foretaget det årlige eftersyn af en dyrlæge (gældende for besætninger over 10 moderdyr). Dyrene vil blive vurderet ud fra trafiklysordning, hvor grøn er acceptable forhold, gul er gråzone og rød er uacceptabel – muligvis brud på lovgivning.

Kontrol af ammekvæg
Senere på året er der fokus på ammekvæg og opstaldning i vinterperioden. Denne kampagne starter november 2021. I denne kontrol vil de have fokus på:

  • At kontrollere, om udegående ammekøer og deres afkom sikres mod vejr og vind i overensstemmelse med deres behov.
  • At informere om lovgivningen og retningslinjerne for hold af kvæg, der er udegående i vinterperioden.
  • At kontrollere om ammekvæg opstaldes under forhold, der lever op til kravene, og at kalve ikke holdes permanent opbundne.

At indsamle viden om problemer og udfordringer ved hold af ammekvæg i vinterperioden.

 

Link til fødevarestyrens kampagnekontroller : https://www.foedevarestyrelsen.dk/Kontrol/Kontrolkampagner/Kontrolkampagner_2021/Sider/default.aspx

Tilbage til toppen