Økologisk Landsforening skaber unødig splid

11. december 2016

Formand for Vestjysk Landboforening undrer sig over krav om mere støtte til økologi.

– Glæd jer over, at økologien buldrer derudaf i stedet for at skabe splid i landbruget. 

Det er svaret fra formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, til en ny 10 punktsplan fra Økologisk Landsforening. Ifølge planen skal EU markant omlægge sine tilskud i retning af de økologiske landbrug samt øge afgifter på sprøjtemidler, kunstgødning og CO2-udledning. 

– Jeg er selv økolog, men der er ingen grund til at skabe splid mellem økologiske og konventionelle landmænd med den slags forslag, hvor man forsøger at fremme sin egen produktion på bekostning af andre, siger Søren Christensen. 

Han forstår heller ikke, hvorfor Økologisk Landsforening som organisation fremsætter forslagene om mere støtte i en tid, hvor den økologiske produktion er i markant vækst. For eksempel vokser eksporten af økologiske fødevarer hvert år med tocifrede procenter og har rundet to milliarder kroner i værdi. 

– Økologien buldrer derudaf både herhjemme og i udlandet. Der er stor efterspørgsel efter vores økologiske fødevarer, så det giver ingen mening at bede politikerne blande sig på et marked, der i forvejen indretter sig efter forbrugernes ønsker, siger Søren Christensen.  

(Foto: Anita Corpas)

Tilbage til toppen