PC sikkerhed / Support til Windows 7 ophører

1. november 2019

PC sikkerhed

En del af vores kunder bliver i denne tid ringet op fra firmaer, som ønsker at sælge sikkerhedsprodukter til deres PC med påskud om, at kundens PC ikke er sikret mod diverse virus og malware angreb. Disse firmaer kan så tilbyde en sikkerhedspakke, som i nogen tilfælde kan være OK, men som samtidig også kan være en dyr løsning.

I nogen tilfælde anmoder disse firmaer om at få adgang til kundens PC, for at tjekke om sikkerheden er OK. Normalt bør man aldrig lade nogen få adgang til sin PC, med mindre man kender personen/firmaet i forvejen. Når først en person har adgang til sin PC, har man ikke styr på om personen installerer programmer på sin PC, som efterfølgende kan anvendes til at misbruge PC’en eller de data der ligger på den.

Hvordan sikrer man sin PC mod virus og malware angreb?

Rådet for Digital Sikkerhed har beskrevet “10 tips til din digitale sikkerhed” som giver en god beskrivelse af, hvordan man selv kan sikre sin PC, uden at det koster en formue.

 

Support til Windows 7 ophører

Den 14. januar 2020 ophører supporten til Windows 7, så derfor bør du allerede nu overveje at opdatere din PC til Windows 10, eller måske udskifte PC’en med en ny.

Når supporten til Windows ophører betyder det flg:

  • Ingen teknisk support fra Microsoft
  • Ingen sikkerhedsopdateringer
  • Ingen softwareopdateringer
  • Ingen fejlrettelser

Dette betyder at din PC fremover, vil være i større risiko for at blive udsat for cyberkriminalitet.

Har du brug for hjælp eller vejledning til at vurdere om din PC er sikker, om den kan opdateres til windows 10, eller skal udskiftes, er du velkommen til at kontakte:

Arbejdsområder
Daglig drift af Vestjysk Landboforenings IT, intern support, salg og rådgivning af IT-udstyr
Tilbage til toppen