Præsentation af bestyrelsesmedlem Alex Ostersen

1. november 2021

Alex Ostersen, der til daglig driver svinebruget Nørrevang i Borris, har siden 2015 været en fast bestanddel af vestjysks bestyrelse.

Med et ønske om at sikre den fortsatte fremdrift og vækst i vestjysk trådte Alex Ostersen for seks år siden ind i bestyrelsen, hvor han sidenhen har været med til at træffe store og afgørende beslutninger i forhold til fremtidssikringen af vores landboforening.

– Jeg finder det vigtigt at bidrage til den fortsatte udvikling i vestjysk, hvilket bl.a. indebærer udarbejdelse og sikring af nye strategier, der både skal fremtidssikre landboforeningen samt tilgodese vores landmænd, fortæller Alex, der er uddannet landmand i 1997.

Alex Ostersen er 48 år, og sammen med sin kone Diana driver han et svinebrug med 2500 søer. På de omkringliggende marker dyrker familien og de 18 ansatte 750 hektar jord med bl.a. kartoffelavl og korn, hvoraf sidstnævnte afgrøde anvendes til svinefoder. Sammen har parret fire børn i alderen 11 til 18 år.

Fokus på fremtidssikring af dansk landbrug
På baggrund af arbejdet i vestjysks bestyrelse varetager Alex desuden en række udvalgsposter i bl.a. Miljøudvalget og Agroskolens Uddannelsesudvalg.

– Det er spændende at blive involveret i landboforenings arbejde og de bagvedliggende beslutninger, der både har betydning for kunderne i vestjysk samt tilgodeser øvrige dele af det danske landbrug. Jeg finder det interessant at få et indblik i den politiske dagsorden, og for mig er det et privilegie at få medindflydelse på afgørende beslutninger, fortæller Alex.

På familiens egen hjemmebane fokuserer Alex Ostersen ligeledes på fremdrift, vækst og fremtidssikring, hvilket bl.a. er årsag til, at han er medejer af Vestjysk Biogas, som familiens bedrift selv bidrager til at forsyne.

– På vores marker avler vi bl.a. energiafgrøder samt leverer gylle til Vestjysk Biogas, da vi ønsker at bidrage til et mere CO₂-neutralt landbrug. Derudover har vi løbende udvidet vores slagtesvineproduktion, så vi i dag opfeder en tredjedel af hele bedriftens svin frem til slagtetidspunktet, fortæller Alex, der håber at både bestyrelsesarbejdet og de mange klimatiltag vil være med til at fremtidssikre overlevelsen af dansk landbrug.

Tilbage til toppen