Samling af ti partier til bred debat

3. november 2021

Alle partier skal have mulighed for at blive hørt, også dem der ikke er bedste venner med landbruget, mener direktør i landboforeningen vestjysk, der havde inviteret alle opstillende partier til vælgermøde i Ringkøbing

En bred skare af borgere fra landbruget og andre erhverv var tirsdag aften samlet i landboforeningen vestjysks historiske bygning i Ringkøbing. Omdrejningspunktet for aftenen var det kommende kommunal- og regionsvalg og de ti fremmødte lokalpolitikere.

– Vi har inviteret til vælgermøde, fordi jeg synes, at vi som stor virksomhed i kommunen har et ansvar for at bidrage til demokratiet. Mange af vores kunder og medlemmer er selvstændige erhvervsdrivende og har en stor politisk interesse, fordi de kan blive berørt på rigtig mange fronter, sagde René Andresen, direktør i vestjysk.

Udover et enkelt afbud i sidste øjeblik, deltog alle opstillende partier i Ringkøbing-Skjern kommune i mødet. Det er første gang, at vestjysk er vært ved et så bredt vælgermøde.  

– Jeg synes, at når man inviterer til politisk debat, så skal alle partier have mulighed for at blive hørt uanset deres holdning. Jeg er meget glad for den store opbakning, der er til arrangementet, både fra alle de politiske partier og fra vores kunder og medlemmer, hvorfra vi har fået 70 tilmeldinger, sagde René Andresen.

Politikerne glade for arrangementet

Selvom mødet foregik i landboforeningens hus, spændte aftenens emner bredt. Vestjysk lagde op til debat om eksempelvis landbrugsaftalen, arbejdspladser og udenlandsk arbejdskraft, men emner fra salen blev hovedfokus for en stor del af aftenen. Herfra lød der skarpe spørgsmål om blandt andet vindmøller, energiforsyning, forskønnelse af landsbyer og infrastruktur.

– Jeg er rigtig glad for den gode og livlige debat, og for det store engagement fra salen. Jeg synes, det er vigtigt til sådan nogle arrangementer, at der er højt til loftet og plads til meningsudveksling, så det har bare været rigtig vellykket, siger René Andresen.

Også Søren Elbæk, borgmesterkandidat for Socialdemokratiet glædede sig over arrangementet.

– Det er flot, at man laver sådan et tværpolitisk vælgermøde, så jeg er meget tilfreds med og stolt over at blive inviteret med. Arrangementet karakteriserer den opfattelse, jeg har haft af landbruget gennem de seneste 10-15 år, hvor jeg synes, landbruget har åbent sig mere op for civilsamfundet end tidligere, siger Søren Elbæk.

Borgmester i Ringkøbing-Skjern kommune, Hans Østergaard, der genopstiller til borgmesterposten for Venstre, var også med glæde mødt op til arrangementet.

– Jeg synes rigtig godt om at blive inviteret til vælgermøde i vestjysk. Med de udfordringer, landbruget står overfor, er det både vigtigt og forståeligt, at der er stor, politisk interesse fra branchen, så det er et godt initiativ, siger Hans Østergaard.

 

For yderligere information kontakt direktør i vestjysk, René Andresen, tlf. +45 2154 9219

Tilbage til toppen